Get Social With Us

Jezik:
Majamisty Trio
Majamisty Trio

Za veoma kratko vreme, Majamisty Trio iz Novog Sada postao je jedan od vodećih sastava na srpskoj džez sceni, u punom svetlu prikazujući kreativnost i originalnost generacije muzičara koja je profesionalno stasala u prvoj deceniji 21. veka.

Pijanistkinja i kompozitorka Maja Alvanović sastavila je bogato iskustvo iz domena klasične muzike i zanimanje za nove evropske džez tendencije, u muziku koja odoleva poređenjima, birajući autentični put ka slušaocima raznovrsnog muzičkog opredeljenja. Maja Alvanović, završila je studije klavira na Akademiji umetnosti u Novom sadu, nastavljajući sa pedagoškim radom u istoj instituciji. Iza sebe ima bogato iskustvo u domenu klasike (klavirski duo Majrina i drugo), fado (sastav Agora) i primenjene muzike (saradnja sa glumcima i plesačima). Od malena zadojena džezom (odrastajući uz oca kontrabasistu), 2010. godine je oformila Majamisty Trio, u želji da javnosti predstavi svoje viđenje žanra koji u svojoj srži ima kombinaciju oslobođenog individualizma i kreativne komunikacije.
Njeni partneri u sastavu, kontrabasista Ervin Malina i bubnjar Ištvan Čik su aktivni članovi novosadske scene. Njihova iskustva obuhvataju različite žanrove (klasika, džez, improvizovana muzika), kao i saradnje sa brojnim istaknutim domaćim džez umetnicima. Aleksandra Drobac Čik, kao pridruženi član ovog sastava, imala je iskustva u domenu džeza, pop i fado muzike, pojavljujući se na nekoliko albuma domaće produkcije.

Ovakva stremljenja doprinela su izuzetnom uspehu njihovog debi albuma „Mistyland“. Album je dobio odlične ocene domaće kritike, bio zapažen kod publike i doprineo da predstave svoj rad na najznačajnijim domaćim džez festivalima (Beograd, Niš, Novi Sad). Ubrzo su stekli i pažnju inostrane javnosti, sa čim se može pohvaliti veoma mali broj domaćih umetnika, ostvarujući poseban uspeh u dalekom Japanu, gde je album doživeo lokalnu distribuciju.

U maju i junu 2013. Majamisty TriO snimio je svoj drugi album “LOVE”. Ovaj novi projekat ukljucio je pored Aleksandre Drobac jos novih gostiju muzicara, Damir Bacikin (Zrenjanin/Berlin), Gisle Torvik (Oslo), Bunford Gabor (Subotica) i Uros Secerov (Novi Sad). Album je izdala kuca Cosmic Sounds/London u oktobru 2014.

Diskografija:

Love (Cosmic Sounds 2014)
Love (Cosmic Sounds 2014)
Mistyland (SKCNS 2012)
Mistyland (SKCNS 2012)