Bishke & Milan Petrović Quartet –“Balada o konju i kravi”

Novi video spot “Balada o konju & kravi” predstavlja neobičnu saradnju Milan Petrović Quartet-a sa pevačem Goranom Biševcem – Bišketom (bend Pero Defformero).

 

MPQ_and_Biske

 

Milan Petrović sa svojim kvartetom marljivo radi i za kratko vreme svrstao se medju koncertno veoma aktivne bendove. Česte nastupe prati svojim tempom i diskografija, tako da je u februaru 2012. godine objavljen uspešan debi album “EXCURSION”, a polovinom septembra 2013. album “FAVORITES“. Samo mesec dana nakon objavljivanja drugog albuma, nada se da će mnoge, “pre svega zabaviti pomenutom pesmom”.

Po njegovim rečima, “video spot za pesmu „Balada o konju & kravi“ je singl koji se ne nalazi na albumu. Prvobitna ideja je bila da napravimo parodiju na hit singl sa prvog izdanja, ali nam to nije uspelo. Zatim je prošlo neko vreme, došlo je do novih zamisli koje su se fino složile, Bishke je napisao autorski tekst i sve smo lepo realizovali. Cilj je da nasmejemo publiku, spojimo nespojivo i da se pri svemu tome dobro zabavimo, medjutim ako pažljivo poslušate tekst, videćete da skreće pažnju na aktuelne probleme sadašnjice:)” opisuje Petrović u nekoliko reči saradnju sa pevačem metal benda Pero Defformero, Goranom Biševcem – Bišketom i čiji tekst citiramo
…ti me pitaš draga dal ti lepa je frizura u firmi sam baksuz, u banci sam nula…

 

Produkciju video spota potpisuju Wackorevideo i Know How Production, spot je snimljen u Jazz Klub Wheels u Novom Sadu. Pesma je snimljena u studiju Visoke škole elektrotehnike računarstva i strukovnih studija u Beogradu. Tekst pesme Goran Biševac Bishke, muzika Milan Petrović, audio produkcija Željko Veljković.