Kosta Jevtić objavio debi album „Reflections on a Journey“

Debi album pijaniste i kompozitora Koste Jevtića  „Reflections on a Journey“ slušaocima je dostupan u izdanju Mistyland. Album donosi deset solo klavirskih autorskih kompozicija.

 

 

„Reflections on a Journey“ je osveženje klasične muzičke scene i donosi novi talas oslobađanja kreativnih potencijala. Prema ideji autora, ovaj album je atmosferična, meditativna klavirska muzika i predstavlja tišinu obojenu zvukom. Kosta Jevtić  se potpisuje kao kompozitor i pijanista svih numera na  albumu. Iskusno  kombinuje elemente klasične muzike, postminimalizma sa primesama tradicionalne muzike balkanskih i mediteranskih naroda.

Ovaj debitantski album solo klavirskih komada pripremljen je s puno ljubavi i velikom pažnjom prema svakom detalju. Snimljen je u Madridu u studiju Estudio Uno februara 2020. godine. Sjajnu tehničku podršku i dragoceno iskustvo pružili su David Izquierdo Rentería tehničar za klavir i Pablo Sánchez majstor tona. Miks i mastering potpisuje Dimitrije Jakovljević, „Muzička“  Novi Sad, umetnička fotografkinja Olja Radmanović i Dušan Savić doprineli su vizuelnom aspektu izdanja.

 

„Uronite u zvuk koji vam ova neverovatna ekipa donosi i samo pustiti da se sve vaše brige otope u lepoti!“

 

1.Chiostro del Paradiso
2.Sweet Sun of southern Lands
3.Capri
4.Yr
5.Sappho`s Dream
6.Tseria
7.La Sirena
8.Procida
9.Ischia
10.The Lighthouse

 

Album „ Reflections on a Journey“ je dostupan od 15. aprila na Bandcamp-u i na svim digitalnim platformama.