Majamisty ТriО ovog vikenda nastupa u Velikoj Britaniji

Majamisty ТriО iz Novog Sada, ovog vikenda debitovaće u Velikoj Britaniji i to 29. avgusta na Jazz weekender festivalu u Norwich-u i 30. avgusta u cuvenom jazz klubu u Londonu, Pizza Express – Soho

Majamisty_TriО

Pijanistkinja Maja Alvanović i njen Majamisty Trio, koji sa njom čine basista Ervin Malina i bubnjar Istvan Cik, postavljaju srpski džez na mapu sveta.“Tyran Grillo (ALL ABOUT JAZZ)

Jedan od vodećih jazz sastava srpske džez scene, Majamisty ТriО iz Novog Sada, nakon nastupa u glavnom programu Nisvill festivala 16.8.2015., a ovog vikenda debitovace u Velikoj Britaniji i to 29. avgusta na Jazz weekender festivalu u Norwich-u i 30. avgusta u cuvenom jazz klubu u Londonu, Pizza Express – Soho.
Bice ovo prvi put da Norwich ugosti dzez muzicare iz Novog Sada, svog pobratimskog grada.
Veza Majamisty Trija sa Norwich-em ostvarena je jos sa prvom recenzijom njihovog debitantskog albuma Mistyland 2012. godine, koju je novinar Bruce Lindsay objavio na najvecem svetskom jazz portalu ALL ABOUT JAZZ, a u kojoj je napisao:
„Srpski grad Novi Sad na prvi pogled ne izgleda kaokao očigledno mesto u koje bismo se uputili u potragu za novim uzbudljivim dzez triom, ali to je dom Majamisty trija, ciji je debi album Mistyland svedočanstvo prelepe kreativnosti i originalnosti.“

Majamisty TriO za sobom ima dva izdata albuma MISTYLAND (2011. SKC Novi Sad) i LOVE (2014. Cosmic Sounds, London/Beograd), kao i nastupe na najvećim jazz manifestacijama u zemlji kao sto su Beogradski Jazz Festival, Novosadski Jazz Festival, Nisvill i mnogim drugim. O njima pisu u Americi, Engleskoj, Nemackoj, Austriji, Australiji; na radiju ih slusaju u Grckoj, Poljskoj, Finskoj, Spaniji, Ukrajini, Teksasu, Nju Orleansu, Engleskoj…a oba albuma su dozivela distribuciju u dalekom Japanu.

Prozračna, graciozna muzika koja tera na razmišljanje…” – Tomas Conrad (Jazz Times)

Nordijskog raspoloženja, ova muzika čini da vam se koža naježi…” – Tim Dickeson (Jazzontour blog)

Mistyland je jedan od najlepših albuma koje sam čuo u poslednje vreme i jako sam sretan što sam došao u kontakt sa ovim umetnicima…” – Bruce Lindsay (All about jazz)