Majamisty Trio

Majamisty TriO nastupa u BEOGRADU 17. APRILA

Nakon tri ipo godine od njihovog poslednjeg nastupa u Beogradu, Majamisty TriO iz Novog Sada počastiće Beograđane koncertom u kulturnom centru Grad, 17. aprila 2019. u 21h.
U malo izmenjenom sastavu, Maja Alvanović, klavir, Ervin Malina, kontrabas i Lav Kovač, bubnjevi, trio ovim nastupom najavljuje svoj treći album čije se izdanje očekuje na jesen ove godine, a koji će delimično i predstaviti na beogradskom koncertu.
Kritičari kažu da njihova epska i sinematična muzika obara s’ nogu i da ju je najbolje opisati kao jedno vanserijsko putovanje (ALL ABOUT JAZZ), svakako je sigurno da ova muzika nikog ne ostavlja ravnodušnim.
Trio je nakon svoja dva albuma -“Mistyland” (2011. SKC, Novi Sad) i “Love” (2014. Cosmic Sounds Records), momentalno skrenuo pažnju na sebe originalnim kompozitorskim i aranžerskim izrazom. Klasičarski pristup kompoziciji i sviranju klavira, emotivan naboj blizak skandinavskoj džez produkciji, te prepoznatljiva lirska atmosfera koju forsira čuveni izdavač ECM Records, bili su polazna tačka za nove poduhvate novosadskog trija.
Paleta stilskih uticaja kreće se od slavnog gitariste Peta Metinija do dinamičnog, modernog izraza Esbjorn Svenson Trija.
Nakon brojnih zapaženih nastupa na domaćim džez festivalima i gostovanjima na internacionalnim scenama, od Kijeva i Sofije, do Beča i Londona, sjajnih recenzija i prikaza u relevantnim inostranim džez medijima, pa čak i uspešne distribucije CD-ova u dalekom Japanu, Majamisty TriO je izrastao i u autentičnu koncertnu atrakciju.

Karte za koncert, po ceni od 300 dinara, kupuju se na ulazu u KC GRAD, Braće Krsmanović 4, Beograd.