Get Social With Us

Srbija-Severna Makedonija-Albanija: Džez konekcija pod dirigentskom palicom Milana Petrovića

Milan Petrović, poznati beogradski kompozitor i klavijaturista, novim singlom “Connected Again”, najavljuje kompilaciju autorskih kompozicija “The Best of  2011 – 2021” nastalih u proteklih 10 godina, u kojoj učestvuju i brojni regionalni muzičari.

 

Milan Petrović sarađuje sa mnogim poznatim umetnicima iz regiona, a saradnici prvog singla “Connected Again” su muzičari iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije: Sašo Popovski (gitara, MKD),  Džole Maksimovski (bass, MKD), Ermal Rodi (sax, AL), Goran Savić Čaki (bubnjevi, SRB), predvođeni kompozitorom i aranžerom na klavijaturama, Milanom Petrovićem.

 

 

Kompilacija se sastoji od 21 kompozicije pod nazivom “The Best of  2011 – 2021” i predstavlja retrospektivu pažljivo biranih autorskih kompozicija Milana Petrovića koje su objavljene i nastale u proteklih deset godina.

 

Ovaj kompilacijski album biće objavljen za skopsku izdavačku kuću „Jazz Fortnight“, pre svega kao ekskluzivno digitalno izdanje.

Svi ljubitelji džez muzike u narednom periodu imaće priliku da je besplatno slušaju na streaming platformi „Bandcamp“ putem sledećeg linka: https://jazzfortnight.bandcamp.com/album/the-best-of-2011 -2021

 

Milan Petrović svoju profesionalnu karijeru gradi na muzičkoj sceni već 25 godina, kroz saradnju sa poznatim regionalnim umetnicima kao što su Vasil Hadžimanov, Aca Seltik, Sky Wikluh, Bruno Mičetić, Dušan Bezuha, Boris Bunjac, Branko Isaković, Ivan Aleksijević, Vladimir Maričić , Papa Nik (Veljko Nikolić) , a u okviru kompilacije posebna pažnja posvećena je saradnji sa ženama iz sveta muzike, a koje svoju karijeru grade takođe u regionu i svetu, kao što su Sonja Kalajić, Ksenija Komljenović (SAD/SRB), Diana Čerenšek (HR), Vanja Danilović (BIH), Maja Klisinski, Aleksandra Đordjević, Mina Momčilović, Dunja Popović, Bojana Todorović.

U sinergiji svih muzičara i muzičarki sa kojima je Milan Petrović sarađivao na ovim kompozicijama, kompilacija „The best of 2011-2021“ vodi nas kroz vrednosti prijateljstva, putovanja i istinskog doživljaje prirode i ljubavi.

 

Milan Petrović je kompozitor, pijanista i tekstopisac. U samostalnoj karijeri objavio je ukupno deset izdanja na kojima se potpisuje kao kompozitor, aranžer i muzičar,  a kao gostujući muzičar nalazi se i na brojnim izdanjima umetnika iz regiona. Nastupao je širom sveta kako samostalno, tako i sa Milan Petrović Quartet-om, koji pored njega čine Lehel Nađ, Bogdan Zdjelar i Robert Gostincar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eksplozivni rock duo Short Reports objavio je spot za singl „Connection“

Bend Short Reports objavio je spot za  singl „Connection“ koji najavljuje album “Cats VS Dogs” koji je spreman za izlazak u 2021. godini.

 

Short Reports su eksplozivni rock duo koji su formirali Nikolette Fehér (bubnjevi) i Nemanja Velimirović (gitara/vokal) ,  nastao je  oktobra 2019. u Novom Sadu . Bend peva na engleskom jeziku i stvara zvuk nabijen energijom, plivajući između minimalnizma i izražene exspresivnosti.

 

Pogledajte i poslušjate “Connection”:

 

 

Više o Short Reports možete saznati :

https://www.facebook.com/shortreportsband

https://www.instagram.com/shortreports/

https://twitter.com/reports_short

YouTube

 

 

Jožef Nadj najavljuje novi album „Twenty Twenty One“ muzičkim spotom za numeru „Fantastic Plastic“

Virtuoz na violini Jožef Nađ najavljuje treći album “TWENTY TWENTY ONE”

„Fanki violina ujeda rokerski žestoko“

 

Funki ritmovi, električna violina, pinkflojdovska poetika u numeri “Fantastic plastic”, virtuoza na violini iz Bostona, rođenog pančevaca, Jožefa Nađa najavljuju ovih dana njegov novi, treći album “TWENTY TWENTY ONE” čiji je izlazak planiran simbolično baš na sam početak nove godine, 1. januara 2021.

 

 

 

Album izlazi 1. januara 2021. a pre-order počinje 21. decembra, ističe Jožef.

 

Brilijantan i fantastičan zvuk violine Jožefa Nađa, od nežne akustike, preko fanka i rokendrola, do gotovo psihodelične elektronike, kroz sedam numera novog albuma gotovo odmah okupira pažnju slušaoca. Uz brojna poznata imena naše i američke muzičke scene, album “TWENTY TWENTY ONE”, prema rečima umetnika Jožefa Nađa, reflektuje “svet u kojem živimo – dobar, loš, brz, lažno lep, ružan, rđav, lud – kako hoćete, a sniman je od marta do avgusta 2020, u mesecima kada smo svi bili žestoko pogođeni pandemijom. Naslovi pesama reflektuju to vreme”.

 

“TWENTY TWENTY ONE” je treći album savremenog violiniste Jožefa Nađa, rođenog Pančevca koji poslednjih dvadeset godina živi i radi u Bostonu. Ovaj album predstavlja perfektnu mešavinu prethodna dva izdanja “Digital World” i “Dark Green yet Blue”, gde njegov briljantan, ali i jedinstven zvuk momentalno okupira pažnju slušalaca, a stručnjaci ocenjuju da “fanki violina ujeda rokerski žestoko”. Usled pandemije i aktuelne situacije u svetu, kompletan album urađen je onlajn, a miks i mastering u Bostonu i Njujorku.

 

Sa ovim virtuozom na električnoj violini, na albumu “TWENTY TWENTY ONE” sarađivali su brojni muzičari kao što su: Vasil Hadžimanov, Ivan Aleksijević, Vladan Milenković (klavijature), Vladimir Samardžić (bas gitara),  Filip Krumes (violina), Dušan Gnjidić (bubanj), njegov brat Lehel Nadj i Milan Maksimović (duvačka sekcija) iz Srbije, kao i Michael Clarke (bubanj), John Baboian (gitara), John Hyde (harmonika), Jerome Giancola, Bruce Gertz (bas) iz SAD.

 

Numera “Fantastic plastic”, fanki kompozicija sa sjajnim rifom i odličnom melodijom koja odskače, sa emotivnim zaokretom ka rokerskijem, osećajnim i psihodeličnim „haosom“ začinjenim pinkflojdovskom poetikom koja otvara album započela je promociju i zvanični izlazak ovog izdanja koje je zakazano za 1. januar 2021. godine, dok pre-order počinje neposredno pred božićne i novogodišnje praznike 21. decembra.

 

Tokom karijere Jožef je sarađivao sa brojnim istaknutim vrhunskim instrumentalistima iz zemlje i sveta među kojima su Billy Cobham, Doug Aldrich (Whitesnake, Ozzy Osbourne), Nigel Kennedy, Didier Lockwood, Robin Diaz (Courtney Love, Smashing Pumpkins), Fran Shehan (Boston), David Hull (Buddy Miles, Joe Cocker), James Montgomery….

 

Jožefa Nađa podržali su sponzori Fishman, NSDesign, EarthQuaker Devices, Flying Mojo i Mooer Audio

 

“TWENTY TWENTY ONE” spisak numera:

  1. Fantastic Plastic
  2. Clown Parade
  3. Cabin Fever
  4. Lol (Labor of Love)
  5. Optimistic
  6. Light That Shines
  7. Loodilo

 

Više o Jožefu Nađu pogledajte na:

http://www.jozefnadj.com/

https://www.facebook.com/jozefnadjfusionsystem

https://www.instagram.com/jozefnadjmusic/

https://twitter.com/joziviolin

 

https://open.spotify.com/artist/6aUsg9dBOaHcvt1ZuTOy6J

https://music.apple.com/us/artist/jozef-nadj/329548586

Kosta Jevtić objavio debi album „Reflections on a Journey“

Debi album pijaniste i kompozitora Koste Jevtića  „Reflections on a Journey“ slušaocima je dostupan u izdanju Mistyland. Album donosi deset solo klavirskih autorskih kompozicija.

 

 

„Reflections on a Journey“ je osveženje klasične muzičke scene i donosi novi talas oslobađanja kreativnih potencijala. Prema ideji autora, ovaj album je atmosferična, meditativna klavirska muzika i predstavlja tišinu obojenu zvukom. Kosta Jevtić  se potpisuje kao kompozitor i pijanista svih numera na  albumu. Iskusno  kombinuje elemente klasične muzike, postminimalizma sa primesama tradicionalne muzike balkanskih i mediteranskih naroda.

Ovaj debitantski album solo klavirskih komada pripremljen je s puno ljubavi i velikom pažnjom prema svakom detalju. Snimljen je u Madridu u studiju Estudio Uno februara 2020. godine. Sjajnu tehničku podršku i dragoceno iskustvo pružili su David Izquierdo Rentería tehničar za klavir i Pablo Sánchez majstor tona. Miks i mastering potpisuje Dimitrije Jakovljević, „Muzička“  Novi Sad, umetnička fotografkinja Olja Radmanović i Dušan Savić doprineli su vizuelnom aspektu izdanja.

 

„Uronite u zvuk koji vam ova neverovatna ekipa donosi i samo pustiti da se sve vaše brige otope u lepoti!“

 

1.Chiostro del Paradiso
2.Sweet Sun of southern Lands
3.Capri
4.Yr
5.Sappho`s Dream
6.Tseria
7.La Sirena
8.Procida
9.Ischia
10.The Lighthouse

 

Album „ Reflections on a Journey“ je dostupan od 15. aprila na Bandcamp-u i na svim digitalnim platformama.