Get Social With Us

NOVI ALBUM! MILAN PETROVIC QUARTET – FAVORITES

Novi studijski snimci Milan Petrović Qurteta pod nazivom “Favorites” biće predpremijerno dostupni za besplatno preslušavanje od srede, 11. septembra 2013. godine, na portalu www.jazzin.rs. Nekoliko dana zatim, zajedno sa rešenjem omota, biće omogućeno i besplatno preuzimanje na portalu www.timemachinemusic.org.

 


Ovaj album za sada, kako najavljuje Milan Petrović, “neće predstavljati zvanicno izdanje“. Prema njegovim rečima, snimljene numere su karakteristične po tome, što predstavljaju specifične aranžmane ovog kvarteta na poznate svetske i neke domaće teme, a zabeležene su u saradnji sa Visokom školom elektrotehnike, racunarstva i strukovnih studija , po preporuci gospodina Zorana Savića i uz realizaciju gdjice Sonje Krstić. Ova grupa snimaka”, objašnjava Milan Petrović, „pod nazivom „Favorites„, snimljena je u februaru i martu 2013 .godine u saradnji sa profesorima i studentima, a biće korišćena za vežbe studenata pomenute škole“.

Zanimljivo je da na albumu “Favorites”, pored članova MP Quarteta, a za razliku od hvaljenog prvenca „Excursion„, nema gostiju. Tonski snimatelj bio je Nikola Panić, a posebno se ističe pomoć prijatelja, producenta Željka Veljkovića, koji je radio set up snimanja, miks i produkciju, savetovao pri aranzmanima, fotografije korišćene na omotu potpisuje fotograf Goran Nikolić , a dizajn omota – Daniel Mihajlović.