Održana promocija albuma „Emotions“ sastava Milan Petrovic Quartet

U četvrtak, 13. decembra u Muzičkoj kući Metropolis održana je promocija albuma „Emotions“ sastava Milan Petrović Quartet.

Album „Emotions“ objavljen je u junu ove godine za Metropolis Music i sadrži 10 autorskih numera Milana Petrovića, a na promociji imali smo priliku da čujemo uživo izvođenje nekih od njih. Na promociji premijerno je prikazan i video spot za numeru „Another Way“ koja se nalazi na ovom Milanovom izdanju.

 

 

Nekoliko reči o kompoziciji i spotu „Another Way“.

Kompozicija je nastala na drugačiji način od ostalih. Do finalne verzije, bilo je puno istraživanja u formi i ritmu, i dosta pokušaja da se napravi iskorak koristeći se novim iskustvima.Na ranijim osnovama trebalo je napraviti iskorak prema novom zvuku. I po dosadašnjim kritikama, eksperiment je uspeo jer pesma zvuči drugačije od svega ostalog što sam radio do sada.Gde su tu emocije? Emocije su u svakom svakom timu jer bitka sa samim sobom nikada nije laka. Emocije su i u spotu, na drugi način.
Spot prati ličnu i intimnu priču gospodina iz Zrenjanina koji je napravio sat sa 48 otkucaja u minutu. Gospodin Đula Feldeši je pre ovoga sata kreativno provodio svoje dane u penziji i izradio rukom sat za unuka Đulu. Sve proračune je radio olovkom na papiru bez savremenih sredstava kao što je kompjuter i sve delove izradio sam. Sat koji je glavna tema spota je izradjen za unuku Mariju posle posete lekaru i otkrića da njegovo srce kuca na 48 otkucaja. Dakle taj sat kuca u ritmu njegovog srca i kuca na drugi način.
Spot govori o tradicionalnim vrednostima i koliko one mogu biti zanimljive novim generacijama. Govori koliko ljudi mogu biti inventivni slušajući unutrašnje glasove i koliko je život širok spektar osećanja i iskustava. Govori i o promenama i o prolaznosti vremena. Video ostvarenje potpisuju  Dušan Udicki kamera, Đula Feldeši montaža /digitalstyle.rs/ .

 

Album „Emotions“ je dostupan na cd-u kao i na svim većim digitalnim platformama.