Majamisty_Trio-Organic

„Organic” novi album novosadskog sastava Majamisty Trio

Novi album novosadskog sastava Majamisty TriO  „Organic“  izdaje pod etiketom Mistyland .

Album je dostupan od 11. aprila na Bandcamp-u i ostalim digitalnim platformama.  S obzirom na situaciju u kojoj se svi nalazimo Majamisty Trio se odlučio da cena albuma na Bandcamp-u iznosi samo za „1 evro“ tokom prvih mesec dana (do 11. maja).

Majamisty Trio nastao je pre desetak godina kao autorski projekat pijanistkinje Maje Alvanović, koja je u to vreme napravila prve iskorake iz sveta klasične muzike u savremeni džez izraz skandinavske i ECM škole. adašnja postava, koju si činili su još i kontrabasista Ervin Malina, bubnjar Ištvan Čik, te gostujuća vokalistkinja Aleksandra Drobac, snimila je albume „Mistyland“ iz 2011. godine i „Love“ iz 2014, na kome je nastupalo i nekoliko gostujućih muzičara. Sastav je u ovoj formaciji svirao na većini relevantnih džez festivala u zemlji, i pozicionirao se kao jedan od retkih domaćih džez bendova izvan baperske matrice, a sa uporištem u džezu ‘treće struje’, odnosno lirizmu norveške i švedske scene.

 

„…Organsko je u džezu veoma popularan izraz i znači da bend diše kao jedan, što je jedan od najboljih (na žalost ne čestih) opisa vrednosti ove muzike. Ono baš savršeno karakteriše izdanje koje je pred nama, prvo koje Majamisty TriO realizuje isključivo u formatu trija.“ iz recenzije Vojislava Pantića/Politika

 

Album “Organic” potpisuju pijanistkinja Maja Alvanović koja je i kompozitor većine numera, kontrabasista Ervin Malina i bubnjar Lav Kovač. Sadrži osam kompozicija u ukupnom trajanju od 40 minuta.

 

Spisak komozicija sa albuma „Organic„:

1.Heritage
2.Longing
3.They couldn’t stop travelling
4.Duda Jam
5.Jungle
6.Absence
7.Minuet for a dog
8.Because of rain

 

Album „Organic“ objavljen je u digitalnom formatu na platformi Bandcamp, po ceni od samo „1 evro ili više“ koju bend objašnjava željom da sada kada je ljudima muzika najpotrebnija, novac ne bude prepreka između muzike i publike.

Kada se steknu uslovi, očekuje se objavljivanje fizičkog izdanja, svakako kompakt diska, a potom možda i vinila s obzirom na idealnu minutažu za ploču, od 40 minuta.

Album možete poslušati i preuzeti na sledećem linku:
https://majamistytrio.bandcamp.com/album/organic

Snimljeno u studiju Katchara, Bukovac, oktobar 2019. godine. Produkciju potpisuje Dimitrije Jakovljević, editing Marko Čokulov, fotografija na omotu Olja Radmanović. Snimanje CD-a podržao SOKOJ.

Majamisty TriO čine: Maja Alvanović (klavir), Ervin Malina (kontrabas) i Lav Kovač (bubnjevi).