Block Out live @ Club Trema 23.04.2010.

Čuveni beogradski underground bend Block Out i ove godine uvrstio je Novi Sad u svoju turneju na kojoj će svirati pesme koje će se naći na novom albumu. Prolećna turneja Block Out-a u Novom Sadu biće održana u klubu Trema u petak 23. aprila sa početkom u 22 sata.

Nakon Banja Luke i Novog Sada, u kultnim koncertima ovog čuvenog i jednog od retkih naših istinskih andregraound bendova, uživaće i publika iz Beograda 24. aprila, Kragujevca 25. aprila, dok će bend u Nišu nastupiti 29. i 30. ovog meseca.

Prema najavama organizatora i samih članova benda, tokom truneje publika će zajedno sa bendom uvežbavati nove pesme koje će se naći na dugoočekivanom novom albumu.

„Nove pesme izvodimo uživo i to nam jako dobro ide. Možete se uveriti na Jutjubu koliko ljudi znaju nove pesme. Neke znaju i bolje od nas, što je prilično zanimljivo!“, kaže gitarista Blok auta Nikola Vranjković.

Najavljeno je da će svirka trajati oko tri sata, a repertoar će uključiti i pesme koje do sada nisu nikada javno predstavljane. Intrigantni novi album je, inače, predmet produžene misterije, pošto bend još nije odlučio da li će ga snimati i objaviti ili će ga isključivo uživo izvoditi.

„Već drugu godinu za redom promovišemo album koji još uvek nismo ni snimili. Zajedno sa publikom učimo nove pesme. Stigli smo do osme. Kad budem došli do 14.-15. videćemo šta ćemo da radimo sa njima, što se tiče njihovog audio formata“, kaže Vranjković. On napominje da bend još nije ušao u studio usled nezadovoljstva diskografskim kućama i stanjem na muzičko-medijskoj sceni Srbije.

Na svirci u Novom Sadu, predgrupa Block Out-a biće Jewy Sabatay (Dževi Sabataj) iz Pančeva, a koji karakteristišu furiozni nastupi uživo, sa raznovrsnim zvučnim performansima. Ovom bendu, koji do sada ima dva studijska albuma i treći koji je nedavno završen, je teško odrediti žanr, pošto je u pitanju je kombinacija grandža sa psihodeličnim rokom i pank-metalom. www.jewysabatay.com

Publika iz Novog Sada koja bude želela da nabavi karte za koncert Block Outa u klubu Trema 23. aprila, moći će to da uradi, kao i do sada, u samom klubu Trema i CD shopu Mungos. Karte za koncert u pretprodaji koštaće 500 dinara, dok će cena karata na vratima iznositi 600 dinara.