Novi album Milana Petrovica „Lady’s touch“ snimljen u saradnji sa devet izvrsnih umetnica

Milan Petrović – Lady’s touch

Album „Lady’s touch“ prvenstveno govori o ženskoj prirodi. Projekat sadrži devet numera u kojima je kompozitor Milan Petrović, rame uz rame sa devet sjajnih i sebi svojstvenih umetnica, ukrstio zvuk svog instrumenta sa specifičnim zvukom devet interpretatorki. Preplitanje upečatljivih muzičkih izraza svih učesnika na albumu “Lady’s touch” ima za cilj da istakne i pokaže važnost i značaj žene, ali i podizanje vidljivosti umetnica uključenih u ovaj projekat klasičnog i ambijentalnog zvuka.
Za razliku od ranijih muzičkih projekata Milana Petrovića po prvi put su nosioci projekta žene, čime ističe njihove profesionalne mogućnosti i potencijal, a time, finalni zvuk postaje istančaniji i drugačiji. Treba istaći, da su pored već poznatih i afirmisanih umetnica, priliku su ovaj put dobile i dve žene čija imena se nisu do sada pojavljivala na nosačima zvuka.
Rame uz rame pored Milana Petrovića, kao kompozitora i aranžera, učesnice u muzičkom projektu, u svojstvu interpretatora su:
Sonja Kalajić (violina) (Srbija)
Ksenija Komljenović (vibrafon i marimba) (Srbija / SAD)
Diana Čerenšek (flauta) (Hrvatska / Slovenija)
Vanja Danilović (harmonika) (Rep. Srpska / BiH)
Maja Klisinski (perkusije) (Srbija)
Mina Momčilović (harfa) (Srbija)
Aleksandra Đorđević (čelo) (Srbija)
Dunja Popović (kontrabas) (Srbija)
Bojana Todorović (bubanj) (Srbija)

Album „Lady’s touch“ je sniman u više zemalja: u SAD , Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i u Srbiji. Produkciju potpisuje Branko Isaković a izvršni producent je Grujica Bibin. Na albumu se nalazi devet instrumentalnih kompozicija, koje koketiraju sa različitim muzičkim žanrovima. Klavirske deonice vode priču a upotpunjuju ih različiti instrumenti koje sviraju pripadnice lepšeg pola.

Kompozicije na albumu „Lady’s touch“
1. 01.12.2012.
2. Water
3. Bird
4. Fingers
5. Tenderness
6. Butterfly
7. River
8. Wings & Clouds
9. Eyes

Milan Petrovic-Lady’s touch

Fotografija na omotu albuma je autorsko delo gospodje Željke Dimić sa kojom je Milan Petrović saradjivao i na prošlom albumu „Dates“.

Po rečima autora, album teži da kroz svaku pojedinačnu kompoziciju predstavi bogatsvo emocija i specifičnosti ženske energije i to kroz krhkost, nežnost, ali i čvrstinu, hrabrost, upornost, strpljenje, snove i realnost žene. Prema njegovim rečima, „Lady’s touch“ potencira žensku nadarenost, posvećenost, snagu i sveukupnu žensku lepotu.

Album Milana Petrovića „Lady’s touch“ objavljen je kao digitalno izdanje za izdavačku kuću “Metropolis Music”, i dostupan je na svim većim digitalnim platformama od 09.11.2017. godine.


Više o Milanu Petroviću :
www.milanpetrovic.com
instagram.com/milanpetrovicmusician/
https://www.facebook.com/milan.petrovic.musician/
https://twitter.com/mpkeyboards
https://www.facebook.com/MilanPetrovicQuartet/