Novosadski bend ŠINOBUSI objavio je 4. album ’’NEBO OD SKAJA’’u izdanju Dallas Recordsa.

Četvrti je album benda Šinobusi objavljen u izdanju regionalne izdavačke kuće Dallas Records.

Novi album, ’’NEBO OD SKAJA’’ sadrži 14 autorskih pesama od kojih su 3 instrumentalne kompozicije. Milan Korać, frontman novosadskih Šinobusa o samom albumu i procesu njegovog nastajanja kaže:
„Ovo je naš prvi album na kom su isključivo autorske kompozicije. Nismo se držali žanrovskih ograničenja tako da su pesme veoma raznolike. Sve su, opet, provučene kroz naš ‘vagon za provetravanje pesama’, što im, nadamo se, daje autentičnost. Na ovom albumu autorski su se angažovali Nenad Patković, koji potpisuje pesmu „Bio sam tu“ i instrumentale „Noonism“ i „Lion’s Garden„, kao i Đorđe Bubnjević, čija je pesma „Greed„.
Album je sniman u opuštenom ambijentu ‘Studija’ u Futogu, a dosta stvari je nastajalo na licu mesta. Tako je, na primer, u pesmi „Odlazak„većina muzičara snimala svoju deonicu odmah po ulasku u studio, a da prethodno nisu ni čuli pesmu. Stvarali smo muziku ne uklapajući se u obrasce, pokušavajući da dobijemo vazduh u pesmama i odgonetnemo misteriju „neba od skaja“. Većina pesama suštinski i nosi težu atmosferu nego na prethodnim albumima.
S ponosom mogu da kažem i to da je naš producent Darko Varga, na ovogodišnjem internacionalnom takmičenju tonskih snimatelja TAKTONS, s pesmom „Lion’s Garden“ osvojio prvo mesto u kategoriji ‘P1-small bands (8+1)–without audience P1’ ”.

Na albumu su učestvovali:

Milan Korać – vokal, gitara
Nenad Patković – gitara, klavijature, vokal
Predrag Dmitrović – bas
Đorđe Bubnjević – bubnjevi, udaraljke
Stefan Stefanović Gile – usna harmonika

Gošće su Jelena Bračika, Maja Matić i Dragana Keller.
Tekst pesme „Vazduh“ napisao je književnik Saša Radonjić (http://bluesband.solaris.rs/ ).

CD se može kupiti u Novom Sadu (Knjižara Solaris na Spensu; Knjižara Serendipiti, bivši „IPS“, Zmaj Jovina 15; Knjižara BoBo, Svetozara Miletića 45; CD-SHOP Muzički Magazin, Dunavska 6), u Beogradu (Dallas Music Shop, u tržnom centru „Vulkan”, bivši „Mamut”, Sremska 2; Jugoton prodavnica, Nušićeva 27), kao i u Dallas Music Shopovima u Hrvatskoj i Sloveniji .