Milan Petrović predstavlja album “Excursion”

Pijanista/ klavijaturista Milan Petrović održaće koncertnu promociju debi albuma, u Akademiji 28, u petak 2. marta

 

Album “Excursion” čini 12 autorskih pesama, od kojih je 11 instrumentalnih (vokali se pojavljuju kao deo aranžmana) i 12-a sa Sky Wikluhom koja nosi naziv „Orient Express“ (tekst je po njegovom romanu „Nikad nije kasno za debakl“), koja je već boravila na top listama širom Srbije. U osnovi je funk, blues, swing, sa etno i jazz elementima.

Glavni snimatelj i producent na albumu bio je Ivan Balvanlilev, dok su sve kompozicije autorsko delo Milana Petrovića. Umetnički fotograf koji potpisuje vizuelni identitet omota je Ivan Grlić, a neka od renomiranih imena koja se kao muzičari pojavljuju na ovom albumu su Dušan Bezuha, Wikluh Sky, Vasil Hadžimanov, Ivan Aleksijević, Vladan Vučkovic Paja, Aleksandar Petrović (Aca Celtic), Ana Stanić, Alberto So Sabi, Aleksandar Zafirov Zafa, Branko Isaković, Vladimir Maričić, Lazaro del Toro Vega, kao i brojni drugi gosti. Izdavač je Studentski Kulturni Centar (SKC Novi Sad).

Excursion” je do sada najavljivan singlovima „Orient Express“ ( vokal i tekst pesme Sky Wikluh) i „Autumn in London“ (gostovali Aca Celtic, Vasil Hadžimanov i Dušan Bezuha). Po završetku studijskog rada na albumu Milan je oformio Milan Petrović Quartet. Sastav kvarteta čine Milan Petrović (klavijature),  Siniša Hadži Antić (bas), Lehel Nagy (saksofon) i Bogdan Zdjelar (bubnjevi). Ova postava će nastupiti i na promociji u Akademiji 28, koja je zakazana za 21:30.

Disk će moći da se kupi na samoj promociji, naručivanjem putem sajta www.milanpetrovic.com, www.knowhowproduction.com, te zvaničnih Facebook i Twitter profila.