„Paranoja“ novi singl benda Grate

Novosadski bend Grate u nedelju 8.aprila objaviće novi singl „Paranoja“, koji će biti dostupan zaslobodan download na sajtu Nocturne magazina

Izlazak singla prati i spot za pesmu „Paranoja“ koji je urađen u stop-motion tehnici. Spot će biti premijerno emitovan u emisiji „Gruvanje“ Radio-televizije Vojvodine, u nedelju od 23.00. Posle toga, biće dostupan i na oficijelnom You Tube kanalu benda Grate http://www.youtube.com/grateband

U studiju „Road“ u Novom Sadu, Grate upravo privodi kraju snimanje drugog albuma, čiji se izlazak očekuje na jesen 2012. godine. Album je najavljen prošle godine live singlom „Lepljiv mrak“, a očekuje se da će do jeseni Grate objaviti još jedan video-singl.

Producent albuma je gitarista benda Dragan Alimpijević – Pik, zajedno sa basistom benda Goblini Vladislavom Kokotovićem. Prošle godine, Grate je nastupio kao specijaln gost Goblina na koncertima u Kragujevcu i Beogradu.

U izdanju novosadskog SKC-a, Grate je 2009.godine objavio debi album „Prodaj nas“. U međuvremenu se postava benda značajno promenila i u tako izmenjenom sastavu bend je 2011.godine započeo pripremu novog albuma. Postavu benda Grate trenutno čine: Goran Beg (vokal, gitara), Dragan Alimpijević (gitara), Strahinja Petrović (bas) i Robert Moldvaji (bubnjevi).