Get Social With Us

NOVOSTI

Srbija-Severna Makedonija-Albanija: Džez konekcija pod dirigentskom palicom Milana Petrovića

Milan Petrović, poznati beogradski kompozitor i klavijaturista, novim singlom “Connected Again”, najavljuje kompilaciju autorskih kompozicija “The Best of  2011 – 2021” nastalih u proteklih 10 godina, u kojoj učestvuju i brojni regionalni muzičari.

 

Milan Petrović sarađuje sa mnogim poznatim umetnicima iz regiona, a saradnici prvog singla “Connected Again” su muzičari iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije: Sašo Popovski (gitara, MKD),  Džole Maksimovski (bass, MKD), Ermal Rodi (sax, AL), Goran Savić Čaki (bubnjevi, SRB), predvođeni kompozitorom i aranžerom na klavijaturama, Milanom Petrovićem.

 

 

Kompilacija se sastoji od 21 kompozicije pod nazivom “The Best of  2011 – 2021” i predstavlja retrospektivu pažljivo biranih autorskih kompozicija Milana Petrovića koje su objavljene i nastale u proteklih deset godina.

 

Ovaj kompilacijski album biće objavljen za skopsku izdavačku kuću „Jazz Fortnight“, pre svega kao ekskluzivno digitalno izdanje.

Svi ljubitelji džez muzike u narednom periodu imaće priliku da je besplatno slušaju na streaming platformi „Bandcamp“ putem sledećeg linka: https://jazzfortnight.bandcamp.com/album/the-best-of-2011 -2021

 

Milan Petrović svoju profesionalnu karijeru gradi na muzičkoj sceni već 25 godina, kroz saradnju sa poznatim regionalnim umetnicima kao što su Vasil Hadžimanov, Aca Seltik, Sky Wikluh, Bruno Mičetić, Dušan Bezuha, Boris Bunjac, Branko Isaković, Ivan Aleksijević, Vladimir Maričić , Papa Nik (Veljko Nikolić) , a u okviru kompilacije posebna pažnja posvećena je saradnji sa ženama iz sveta muzike, a koje svoju karijeru grade takođe u regionu i svetu, kao što su Sonja Kalajić, Ksenija Komljenović (SAD/SRB), Diana Čerenšek (HR), Vanja Danilović (BIH), Maja Klisinski, Aleksandra Đordjević, Mina Momčilović, Dunja Popović, Bojana Todorović.

U sinergiji svih muzičara i muzičarki sa kojima je Milan Petrović sarađivao na ovim kompozicijama, kompilacija „The best of 2011-2021“ vodi nas kroz vrednosti prijateljstva, putovanja i istinskog doživljaje prirode i ljubavi.

 

Milan Petrović je kompozitor, pijanista i tekstopisac. U samostalnoj karijeri objavio je ukupno deset izdanja na kojima se potpisuje kao kompozitor, aranžer i muzičar,  a kao gostujući muzičar nalazi se i na brojnim izdanjima umetnika iz regiona. Nastupao je širom sveta kako samostalno, tako i sa Milan Petrović Quartet-om, koji pored njega čine Lehel Nađ, Bogdan Zdjelar i Robert Gostincar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eksplozivni rock duo Short Reports objavio je spot za singl „Connection“

Bend Short Reports objavio je spot za  singl „Connection“ koji najavljuje album “Cats VS Dogs” koji je spreman za izlazak u 2021. godini.

 

Short Reports su eksplozivni rock duo koji su formirali Nikolette Fehér (bubnjevi) i Nemanja Velimirović (gitara/vokal) ,  nastao je  oktobra 2019. u Novom Sadu . Bend peva na engleskom jeziku i stvara zvuk nabijen energijom, plivajući između minimalnizma i izražene exspresivnosti.

 

Pogledajte i poslušjate “Connection”:

 

 

Više o Short Reports možete saznati :

https://www.facebook.com/shortreportsband

https://www.instagram.com/shortreports/

https://twitter.com/reports_short

YouTube

 

 

Jožef Nadj najavljuje novi album „Twenty Twenty One“ muzičkim spotom za numeru „Fantastic Plastic“

Virtuoz na violini Jožef Nađ najavljuje treći album “TWENTY TWENTY ONE”

„Fanki violina ujeda rokerski žestoko“

 

Funki ritmovi, električna violina, pinkflojdovska poetika u numeri “Fantastic plastic”, virtuoza na violini iz Bostona, rođenog pančevaca, Jožefa Nađa najavljuju ovih dana njegov novi, treći album “TWENTY TWENTY ONE” čiji je izlazak planiran simbolično baš na sam početak nove godine, 1. januara 2021.

 

 

 

Album izlazi 1. januara 2021. a pre-order počinje 21. decembra, ističe Jožef.

 

Brilijantan i fantastičan zvuk violine Jožefa Nađa, od nežne akustike, preko fanka i rokendrola, do gotovo psihodelične elektronike, kroz sedam numera novog albuma gotovo odmah okupira pažnju slušaoca. Uz brojna poznata imena naše i američke muzičke scene, album “TWENTY TWENTY ONE”, prema rečima umetnika Jožefa Nađa, reflektuje “svet u kojem živimo – dobar, loš, brz, lažno lep, ružan, rđav, lud – kako hoćete, a sniman je od marta do avgusta 2020, u mesecima kada smo svi bili žestoko pogođeni pandemijom. Naslovi pesama reflektuju to vreme”.

 

“TWENTY TWENTY ONE” je treći album savremenog violiniste Jožefa Nađa, rođenog Pančevca koji poslednjih dvadeset godina živi i radi u Bostonu. Ovaj album predstavlja perfektnu mešavinu prethodna dva izdanja “Digital World” i “Dark Green yet Blue”, gde njegov briljantan, ali i jedinstven zvuk momentalno okupira pažnju slušalaca, a stručnjaci ocenjuju da “fanki violina ujeda rokerski žestoko”. Usled pandemije i aktuelne situacije u svetu, kompletan album urađen je onlajn, a miks i mastering u Bostonu i Njujorku.

 

Sa ovim virtuozom na električnoj violini, na albumu “TWENTY TWENTY ONE” sarađivali su brojni muzičari kao što su: Vasil Hadžimanov, Ivan Aleksijević, Vladan Milenković (klavijature), Vladimir Samardžić (bas gitara),  Filip Krumes (violina), Dušan Gnjidić (bubanj), njegov brat Lehel Nadj i Milan Maksimović (duvačka sekcija) iz Srbije, kao i Michael Clarke (bubanj), John Baboian (gitara), John Hyde (harmonika), Jerome Giancola, Bruce Gertz (bas) iz SAD.

 

Numera “Fantastic plastic”, fanki kompozicija sa sjajnim rifom i odličnom melodijom koja odskače, sa emotivnim zaokretom ka rokerskijem, osećajnim i psihodeličnim „haosom“ začinjenim pinkflojdovskom poetikom koja otvara album započela je promociju i zvanični izlazak ovog izdanja koje je zakazano za 1. januar 2021. godine, dok pre-order počinje neposredno pred božićne i novogodišnje praznike 21. decembra.

 

Tokom karijere Jožef je sarađivao sa brojnim istaknutim vrhunskim instrumentalistima iz zemlje i sveta među kojima su Billy Cobham, Doug Aldrich (Whitesnake, Ozzy Osbourne), Nigel Kennedy, Didier Lockwood, Robin Diaz (Courtney Love, Smashing Pumpkins), Fran Shehan (Boston), David Hull (Buddy Miles, Joe Cocker), James Montgomery….

 

Jožefa Nađa podržali su sponzori Fishman, NSDesign, EarthQuaker Devices, Flying Mojo i Mooer Audio

 

“TWENTY TWENTY ONE” spisak numera:

  1. Fantastic Plastic
  2. Clown Parade
  3. Cabin Fever
  4. Lol (Labor of Love)
  5. Optimistic
  6. Light That Shines
  7. Loodilo

 

Više o Jožefu Nađu pogledajte na:

http://www.jozefnadj.com/

https://www.facebook.com/jozefnadjfusionsystem

https://www.instagram.com/jozefnadjmusic/

https://twitter.com/joziviolin

 

https://open.spotify.com/artist/6aUsg9dBOaHcvt1ZuTOy6J

https://music.apple.com/us/artist/jozef-nadj/329548586

Kosta Jevtić objavio debi album „Reflections on a Journey“

Debi album pijaniste i kompozitora Koste Jevtića  „Reflections on a Journey“ slušaocima je dostupan u izdanju Mistyland. Album donosi deset solo klavirskih autorskih kompozicija.

 

 

„Reflections on a Journey“ je osveženje klasične muzičke scene i donosi novi talas oslobađanja kreativnih potencijala. Prema ideji autora, ovaj album je atmosferična, meditativna klavirska muzika i predstavlja tišinu obojenu zvukom. Kosta Jevtić  se potpisuje kao kompozitor i pijanista svih numera na  albumu. Iskusno  kombinuje elemente klasične muzike, postminimalizma sa primesama tradicionalne muzike balkanskih i mediteranskih naroda.

Ovaj debitantski album solo klavirskih komada pripremljen je s puno ljubavi i velikom pažnjom prema svakom detalju. Snimljen je u Madridu u studiju Estudio Uno februara 2020. godine. Sjajnu tehničku podršku i dragoceno iskustvo pružili su David Izquierdo Rentería tehničar za klavir i Pablo Sánchez majstor tona. Miks i mastering potpisuje Dimitrije Jakovljević, „Muzička“  Novi Sad, umetnička fotografkinja Olja Radmanović i Dušan Savić doprineli su vizuelnom aspektu izdanja.

 

„Uronite u zvuk koji vam ova neverovatna ekipa donosi i samo pustiti da se sve vaše brige otope u lepoti!“

 

1.Chiostro del Paradiso
2.Sweet Sun of southern Lands
3.Capri
4.Yr
5.Sappho`s Dream
6.Tseria
7.La Sirena
8.Procida
9.Ischia
10.The Lighthouse

 

Album „ Reflections on a Journey“ je dostupan od 15. aprila na Bandcamp-u i na svim digitalnim platformama.

 

Majamisty_Trio-Organic

„Organic” novi album novosadskog sastava Majamisty Trio

Novi album novosadskog sastava Majamisty TriO  „Organic“  izdaje pod etiketom Mistyland .

Album je dostupan od 11. aprila na Bandcamp-u i ostalim digitalnim platformama.  S obzirom na situaciju u kojoj se svi nalazimo Majamisty Trio se odlučio da cena albuma na Bandcamp-u iznosi samo za „1 evro“ tokom prvih mesec dana (do 11. maja).

Majamisty Trio nastao je pre desetak godina kao autorski projekat pijanistkinje Maje Alvanović, koja je u to vreme napravila prve iskorake iz sveta klasične muzike u savremeni džez izraz skandinavske i ECM škole. adašnja postava, koju si činili su još i kontrabasista Ervin Malina, bubnjar Ištvan Čik, te gostujuća vokalistkinja Aleksandra Drobac, snimila je albume „Mistyland“ iz 2011. godine i „Love“ iz 2014, na kome je nastupalo i nekoliko gostujućih muzičara. Sastav je u ovoj formaciji svirao na većini relevantnih džez festivala u zemlji, i pozicionirao se kao jedan od retkih domaćih džez bendova izvan baperske matrice, a sa uporištem u džezu ‘treće struje’, odnosno lirizmu norveške i švedske scene.

 

„…Organsko je u džezu veoma popularan izraz i znači da bend diše kao jedan, što je jedan od najboljih (na žalost ne čestih) opisa vrednosti ove muzike. Ono baš savršeno karakteriše izdanje koje je pred nama, prvo koje Majamisty TriO realizuje isključivo u formatu trija.“ iz recenzije Vojislava Pantića/Politika

 

Album “Organic” potpisuju pijanistkinja Maja Alvanović koja je i kompozitor većine numera, kontrabasista Ervin Malina i bubnjar Lav Kovač. Sadrži osam kompozicija u ukupnom trajanju od 40 minuta.

 

Spisak komozicija sa albuma „Organic„:

1.Heritage
2.Longing
3.They couldn’t stop travelling
4.Duda Jam
5.Jungle
6.Absence
7.Minuet for a dog
8.Because of rain

 

Album „Organic“ objavljen je u digitalnom formatu na platformi Bandcamp, po ceni od samo „1 evro ili više“ koju bend objašnjava željom da sada kada je ljudima muzika najpotrebnija, novac ne bude prepreka između muzike i publike.

Kada se steknu uslovi, očekuje se objavljivanje fizičkog izdanja, svakako kompakt diska, a potom možda i vinila s obzirom na idealnu minutažu za ploču, od 40 minuta.

Album možete poslušati i preuzeti na sledećem linku:
https://majamistytrio.bandcamp.com/album/organic

Snimljeno u studiju Katchara, Bukovac, oktobar 2019. godine. Produkciju potpisuje Dimitrije Jakovljević, editing Marko Čokulov, fotografija na omotu Olja Radmanović. Snimanje CD-a podržao SOKOJ.

Majamisty TriO čine: Maja Alvanović (klavir), Ervin Malina (kontrabas) i Lav Kovač (bubnjevi).

 

PREMIJERA: “STUDENTSKA” MILANA KORAĆA

Zrno vedrine u poslednji dan zime.

Pesma „Studentska“ prvi je singl sa novog albuma Milana Koraća “Vetar povija grane” koji će biti objavljen u toku 2020. godine. Snimljena je u studiju SHINE u Novom Sadu.

Pesma je nastala početkom veka, a trebala je da se nađe na albumu ŠinobusaU pravcu jablanova“ iz 2007. godine.  Ispostavilo se da govori o nekom srećnijem vremenu kada se bezbrižno šetalo gradom… Likovi, mesta i događaji nisu izmišljeni.

 

Više informacija o diskografiji Milana Koraća.

Milan Korać solo albumi:

Sunčani put (Rock Svirke Records, 2016)
Do modrih dubina (Prometej, 2013)

Albumi saradnje:

Miloš Zubac i Milan Korać – Serbia (Rock Svirke Records, 2019)
Miloš Zubac i Milan Korać – Spektakl (Rock Svirke Records, 2014)

Sa grupom „Šinobusi„:

Ljubav i dalje diše (PGP RTS, 2017)
Solaris Blues Band feat. Šinobusi – Oblak nalik tebi (IKC Solaris, 2013)
Nebo od skaja (Dallas Records 2013)
Vagon za provetravanje tunela (PGP RTS, 2010)
Neki noviji klinci (PGP RTS, 2007) Kompilacija
U pravcu jablanova (PGP RTS, 2007)
Nekad jurimo kroz polja, a nekad stojimo u stanicama (City Records, 2005)

Grupa Kler promovisala novi album Reychel

Grupa Kler  5. marta koncertno je promovisala svoj novi album pod nazivom „Reychel“ u novosadskom klubu PUB Lazino Tele .

Album „Reychel“ sadrži 9 kompozicija, objavljen je  za izdavačku kuću Miner Recordings.
Producent albuma je Nenad Adamović, sniman u studijima „Brutal„, „17C“  i „Komandant Adam“ tokom 2019. godine.

Bend čine: Branislav Branja Baturan vokal i gitara, Miloš Šuvaković Šuks bas gitara i Nikola Lončar bubanj.

CD se može naručiti preko Facebook stranice benda.

 

 

Tehnička realizacija koncertne promocije poverena je Know How Production.

Koncert muzičkog sastava EYOT 21. marta u Studiju M

Dragi kupci ulaznica, postupajući u skladu sa odlukom Vlade Srbije koja je donesena 11.03.2020. događaj se otkazuje i neće biti održan u predviđenom terminu.

Više informacija o povratu novca za kupljene ulaznice biće objavljeno na sajtu gigstix.com i na socijalnim mrežama GIGS TIX-a u dogledno vreme. Molimo kupce ulaznica za strpljenje, s obzirom na složenost trenutne situacije i velikog broja otkazanih ili odloženih događaja potrebno je vreme za organizovanje procedure.
http://www.gigstix.com/sve-ulaznice/6-koncerti/3112-eyot

 

 

Read More

The Petting Blues Band-Spontaneous

The Petting Blues Band objavio drugi album pod nazivom „Spontaneous“

Novosadski The Petting Blues Band objavio je drugi po redu studijski album pod nazivom „Spontaneous“.

Album „Spontaneous“ donosi nam 9 pesama koje su snimljene u novosadskom studiju „Revolver„, izdavač SKCNS. Muziku i tekstove pisali su Aljoša Molnar i Milovan Đuđić , dizajn omota Aljoša Molnar. The Petting Blues Band čine Milovan Đuđić -gitara, Aljoša Molnar -vokal, Dejan Zec -bas gitara, Nikola Vučetić – bubnjevi.

Na albumu su gostovali : Dragi Jelić, Antonije Pušić (Rambo Amadeus), Petar Miladinović (Pera Joe), Nenad Čanak, Aleksandar Banjac, Zoran Alvirović (Kina), Nenad Nikolić, Dragan Panjak, Zoran Šandorov , Selena Freml, Jovana Vejnović i Višnja Vukov.

Spisak pesama sa albuma „Spontaneous„:

1. Blame
2. Push You Out Of My Head
3. Bad Habit
4. Deep Well
5. Lost Kisses
6. Hands Of Steel
7. Burnt Heart
8.Drummer’s Song
9. Splitted Hearts

Album je dostupan kao fizičko izdanje na CD-u, a i na digitalnim platformama Deezer, Spotify, GooglePlay, Youtubemusic, iTunes.

The Petting Blues Band zakazao je koncertne promociju albuma „Spontaneous“ : 22.11. u klubu Foxtrot (NS), 30.11. u klubu Vox (BG) i 21.12. u klubu Tississippi (SA). Ostale aktivnosti benda možete pratiti na FB stranici benda

 

The Petting Blues Band-Spontaneous
1. Blame
2. Push You Out Of My Head
3. Bad Habit
4. Deep Well
5. Lost Kisses
6. Hands Of Steel
7. Burnt Heart
8.Drummer’s Song
9. Splitted Hearts

Simic Quartet promocija vinilnog albuma Trees Revisited

U utorak 29. oktobra u knjižari Bulevar books u Novom Sadu, s početkom u 18.00 časova, biće održana promocija Simić Quartet samizdat izdanja albuma „Trees Revisited“ na vinilu, kako bi se obeležila 20-ta godišnjica originalnog CD albuma „Trees“ (Radio 021, 1999), gde će uz nekadašnji album biti predstavljen kroz osvežene, ali originalne pesme, kao i dve nove numere koje su snimljene par godina kasnije. Ponovno okupljanje članova Simić Quarteta i promocija vinil reizdanja „Trees Revisited“ poprima posebnu vrednost kada se uzme u obzir činjenica da će sav prihod od prodaje vinil izdanja biti usmeren za decu iz SOS Dečijeg sela.

Kako originalno, tako i novo vinil reizdanje sadrži autorske numere Simic Quartet-a, koji crpi inspiraciju najviše iz zvuka alternativnog roka kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih proslog veka, pisane su na engleskom jeziku, uz povremenu kombinaciju tekstova slavnih anglosaksonskih pesnika, poput Viljema Blejka (William Blake), i Geri Snajdera (Gary Snyder).

Da podsetimo, Simic Quartet je bio sve samo ne kvartet, tako da se na pesmama zabeleženim na ovoj svojevrsnoj kompilaciji kao izvodjači nalaze Ana Klemm (violina), Dejan Djukanović (vokali), Dušan Ševarlić (bas, viola, vokali), Dušan Ševic (gitare, klavijature vokali), Eri Csilla (violina), Katalin Klemm (celo), Milan Mumin (Love Hunters, vokali), Nenad Teofanov (gitare, vokali), Robert Pongo (bubnjevi, udaraljke), Slobodan Misailović (daire, vokali), Stevan Lozić (vokali), Szilvia Kiraly (viola), Veronika Antunović (oboa) i Zlatomir Gajic (bas).

Pesme su snimali, miksali i masterizovali Dušan Ševarlić i Slobodan Misailović. Na postprodukciji su radili Ivan Milinkov i Vladimir Žezelj, dok je mastering za vinil uradio Moritz Illner za duophonic records.

Nakon kratkog perioda koncertne aktivnosti (1999-2000) (jedan od najznačajnijih nastupa na Pepsi Sziget Festival-u) zbog rasejanja pojedinih članova po svetu, bend se dobrovljno stavlja u fazu hibernacije. Dvadesetogodišnjica od izdanja prvog albuma je bila prilika da se ponovo okupe, makar na kratko, I ponovo nam predstave ovo malo remek-delo.

 

https://www.facebook.com/SimicQuartet/

 

Spot za numeru „She Is“ sa albuma „Trees“ Izdanje Radio 021(1999)